sábado, 23 de febrero de 2013

ACAPS ANOIA

CONDEMEM LA SENTÈNCIA CONTRA ELS PRESOS POLÍTICS SAHRAUÍS de Gdeim Izik

L’ACAPS ANOIA mostra el seu rebuig a les sentències contra 24 presos polítics sahrauís i un d’exiliat, dictades per un tribunal militar marroquí.
 
El passat 1 de febrer es va constituir a Rabat el Tribunal Militar que, sense cap competència, ha jutjat durant més d'una setmana als 24 presos polítics sahrauís de Gdeim Izik. Tot i no tenir jurisdicció sobre el Territori no Autònom del Sàhara Occidental, el règim marroquí va procedir a jutjar en un tribunal militar que, segons el parer de nombrosos observadors internacionals, no va comptar amb les garanties per falta de proves. Les armes amb què suposadament van ser assassinats els agents no tenien empremtes dactilars dels acusats. A més, només es va practicar una prova forense i no es va realitzar cap test d'ADN. Després de nou dies de judici i set hores de deliberació, el tribunal militar marroquí els va condemnar a nou cadenes perpètues, a quatre a 30 anys de presó, a set a 25 anys de presó, a tres a 20 anys de presó i dos han estat posats en llibertat ja que la sentència és inferior al temps que ja han passat a la presó preventiva. Un noi de 24 anys condemnat a cadena perpètua està refugiat al País Basc.

Aquestes duríssimes penes suposen un nou atemptat contra el poble sahrauí, contra el seu dret a l'autodeterminació i a la seva existència, ja que es tracta d'un poble sotmès permanentment a violacions per part de la força ocupant marroquina.

No podem quedar-nos passius davant aquesta violació de la legalitat internacional i dels drets humans, per això el moviment solidari amb el poble sahrauí hem de continuar fent accions en suport als presos polítics sahrauís de Gdeim Izik.
 
Hem de mostrar al món que no estan sols i que som moltes les persones que no només donem suport als presos polítics i als seus familiars, sinó que estem convençuts que l'única solució per a aquesta causa que dura ja 38 anys és un Sàhara Lliure. Això no és una utopia, és una realitat, i per aconseguir-ho hem de continuar unint forces, només d'aquesta manera, aconseguirem trencar el silenci i el bloqueig al qual està sotmesa la veu del poble sahrauí. Convençuts que entre tots cada dia sumem més i podem aconseguir-ho, continuem amb l'acció de suport als presos polítics de Gdeim Izik.

No es pot empresonar la dignitat del poble sahrauí.
No es pot truncar durant 38 anys la llibertat d'un poble impunement.
Llibertat Presos Polítics!
Sàhara Lliure!
 
Igualada, 19 de febrer de 2013

No hay comentarios: