lunes, 25 de marzo de 2013

El ayuntamiento de Olot aprueba una moción de apoyo a los presos saharauis de Gdeim Izik


L’AJUNTAMENT D’OLOT ES SOLIDARITZA AMB ELS PRESOS POLÍTICS SAHRAUÍS

El passat dijous 21 de març de 2013, el Ple Municipal de l’Ajuntament d’Olot va aprovar una moció de suport als 25 presos polítics sahrauís jutjats injustament per un tribunal militar marroquí a Rabat.

Olot es suma a altres poblacions com Vilafranca, Santa Margarida i Els Monjos, Subirats, Vilanova i la Geltrú, Sant Cugat del Vallès, Ripollet, Sabadell, Mataró, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Les Corts d’Aragó, el Parlament de Cantàbria, Zamora, Soria, Alcalá de Henares, Lebrija, Fuenlabrada...

El campament de Gdeim Izik es va aixecar a uns 15 km de l'Al-Aaiun, al Territori No Autònom del Sàhara Occidental, el 10 d'octubre de 2010. El campament va arribar a allotjar prop de vint mil sahrauís, que protestaven pacíficament per la discriminació que pateixen en el seu territori ocupat. El campament va ser desmantellat violentament per les forces policials i militars del Marroc el 8 de novembre de 2010, de matinada. Les forces de seguretat marroquines van detenir centenars de sahrauís, que van ser sotmesos a tortures i tractes cruels, inhumans i degradants en el moment de la seva detenció i durant el temps de detenció. 24 d'ells van ser traslladats a una presó de Rabat sotmesos a la jurisdicció militar. El tribunal militar, va dictar sentències que van des de 20 anys fins cadena perpètua a la presó a 23 dels sahrauís.

25 de març de 2013

No hay comentarios: